/ / 5 ствари које су се дешавале када сам покушао да шетам 20.000 корака дневно

5 ствари које су се дешавале када сам покушао да шетам 20.000 корака дневно

20000 корака дневно

Овај чланак је написао Април Руеб и пружали наши партнери на Превенција.

Здраво, моје име је Април, и ја сам Фитбит-ахолик: Ја сам добио 10.000 корака сваког дана до сада ове године. А док то можда звучи као скромни рам, могу вам уверити да то није.

Ударио сам 10К сваког дана јер немам пуно тогаизбор. Живим 2,5 миља од моје канцеларије, која је 20 минута вожње, 30 минута вожње метроом или 45 минута хода. Не поседујем ауто, а такси би ме банкротирали за недељу дана. Метро станица у Њујорку је гужва, често непредвидљива и кошта 116.50 долара месечно. Осим ако температура није у једној цифри или пада киша, ходају обично је моја најбоља опција. То је такође гарантовани начин да добијете 9.000 корака дневно, чинећи мој циљ од 10.000 није велики изазов (одвојите 22 фунте за само 8 недеља и добијете МП3 плејер!)

Дакле, после пет месеци бележења већинемоје кораке једноставно путујући, почео сам да осјећам као да сам био на лаганом путу. Неки од мојих пријатеља са Фитбитс-ом раде од куће, свакодневно се возе у колима, или су пензионисани, и добили су иста, ако не и више, корака од мене. Тако да након неколико месеци ударања мога циља без много напора, одлучио сам да се извучем из своје зоне удобности. Ево шта се догодило када сам покушао да удвостручим своје дневне кораке недељу дана.

1. Више сам урадио за мање времена.

Да ли сте икада показали своју идејувежбати као лек за умор? Имао сам, иако сам видео пуно доказа да вежбање може заправо повећати нивое енергије. Постоји само нешто контраинтуитивно у вези са напорном активношћу која ће вам помоћи да се осећате мање уморно.

Па, након овог изазова, ја више нисамскептиц. Брзо сам открио да што сам више физички гурнула своје тело, то је лакше фокусирати. Иако сам требао провести више времена ходајући и разрађивати током овог изазова, успио сам постићи више него обично. Прешао сам на задатке из моје листе обавеза као да није било ничега. Напунио сам послуге које сам одслужио недељама, чак сам читао читаву књигу у једном дану, а ненамерно сам знатно смањио дневно унос кофеина, једноставно ми није требао додатни подстицај да се шоља кафе или, моја тренутна воља, може да обезбеди конзерву пијесне енергије ХиБалл-а.

2. Спавала сам као беба.

Иако је овај изазов учинио продуктивнијим, било је и невероватно физички заморно

Обратите пажњу на: