/ / 5 Здрава храна која може бити отровна ако јесте превише од њих

5 Здрава храна која може бити отровна ако јесте превише од њих

опасна здрава храна

Овај чланак написао је Мариграце Таилор и пружили наши партнери на Превенција.

Та реч о уживању у свемумодератион? Не односи се само на црвено вино, свеж хлеб или укусне десерте. Подразумева и чисту храну. Јер да ли говорите о орасима, рибама, лиснатој зеленици или целим зрнима, готово увек постоји пример на ком сте моћи имају превише добре ствари. Овде, девет одличних намирница које могу бити опасне ако га претерујете. (Изгубите до 15 килограма без дијета са једним чистоћом како бисмо постали Леан, наш 21-дневни план чистог јела.)

опасна здрава храна

Бразилски ораси

Ови гигантски ораси познати су као # 1извор селена, битан елемент у траговима који игра битну улогу у репродукцији и помаже вашем тијелу да се бори против инфекције. Заправо, само један бразилски орах може испоручити до 90 мцг селена, што је готово двоструко више селена колико вам је потребно за један дан. А служење од једне унце (то је шест до осам ораха) паковање је невероватно 777 процената сваког дневног селена потребан.

Јело повремено сервира бразилски ораси јеДобро, али им се свакодневно може ризиковати за токсичност на селенима - која има потенцијал да изазове губитак косе, гастроинтестиналне и неуролошке проблеме, омотеност и чак срчане нападе или отказивање бубрега. "Држите га на једној седмичној служби, или само један или два ораха неколико пута недељно", каже Јессица Цординг, Р.Д.

опасна здрава храна

Шпинат, репа и швајцарски чард

Не морамо да вас подсећамо да је свака од њихВегетаријанци су нутрициониста. Али, такође су високи у природним једињењима која се називају оксалати. Оксалати заправо раде као пребиотици за храњење здравих бактерија у вашем стомаку. Али, ако сте склони каменима бубрега, једите превише хране високе количине оксалата само погоршавају ствари. "Бубрези би требало да филтрирају ова једињења, али код неког ко је склон бубрежном камену, бубрези имају тешко време, што може довести до настанка и формирања каменца у бубрегу", каже Цординг.

У том случају, најбоље би било избјегавати хранукоји су високо у оксалатима. Разговарајте са својим доктором како бисте сазнали шта је најбоље за вас. Ако вам треба исечити храну високог оксалата, диетикар може вам помоћи да пронађете алтернативе нижих оксалата, попут купуса или карфиола.

опасна здрава храна

Конзервирана туна

То је јефтино, практично и пакирано протеиноми оних важних омега-3. Али конзервирана туна садржи неку живу, која може штетити нервним системима и мозговима развоја фетуса и мале деце. Већа количина живине може бити отровна и одраслима (симптоми укључују утрнутост или пецкање, проблеме са видом и проблеме са памћењем). Међутим, стручњаци не знају тачно колико туна коју морате да једете живу да бисте се разболели.

Бела белог туна садржи више живе одлагана туна, а количина коју можете јести зависи од ваше тежине. На примјер, особа од 110 фунти треба да се држи мање од четири унце белог тунела тунела или девет унаца свјеже туне седмично. Али особа од 165 килограма може имати пет унца белог тунела белог тунела или 14 унци светле туне седмично, према прорачунима из Потрошачки извјештаји. (ФИИ, конзерва тун је пет унци.)

Ако сте трудни, дојите или покушаватезамислите, држите се са утврђеним смерницама ФДА-а: Уживајте до 12 унци ниже живе морске хране недељно, као што су шкампи, лосос, сом или лагана туна. За вишу туњевину белог туна, ограничите се на највише 6 унци недељно. (И остати даље од ових 12 риба у потпуности.)

опасна здрава храна

Црвено месо, остриге и бели пасуљ

Сва три су главни извори гвожђа, који играјусуштинска улога у испоруци кисеоника у мишићима. И док премало гвожђа може оставити осећај слабе и уморне, превише може довести до отказивања јетре.

Наравно, доста људи се боре за добијање довољно минерала у њиховој исхрани. Због тога преоптерећење гвожђа има тенденцију да буде прилично ретко, посебно ако је ваш једини извор гвожђа храна, каже Цординг. Али ако узимате жељезни додатак? Можда је вредно разговарати са дијететиком. "Важно је знати шта су ваше потребе и добијате руку како да уравнотежите изворе хране и додатке", каже Цординг.

опасна здрава храна

браон пиринач

Наравно, сложени угљеник је синоним за здрављехрана. Али пиринач је такође добар у апсорбовању арсена који се природно јавља у тлу и води. А смеђи риж тежи апсорбовању више тешког метала од својих рафинираних колега.

Арсен је познати канцероген, итренутно нема сигурносног прага за количину арсена у храни. Међутим, стручњаци, укључујући и оне у Радној групи за заштиту животне средине, слажу се да вам не треба потпуно исушити смеђи пиринач. Уместо тога, уложите напор да једете разне цјелине зрна. "Ако нормално имате браон пиринач сваког дана, покушајте да замените нешто попут квиное, фарро или просо", каже Цординг. Пазите на паковану храну која садржи састојке од пиринча или пиринча, као што је сируп сирупа од пиринча (који се често користи за слатку природним житарицама или гранолама). Боље је јести оне једном у неко вријеме, а не сваки дан.

Обратите пажњу на: