/ / Како доћи до фризуре? Питај се ових 7 питања прво

Добивање фризуре? Питај се ових 7 питања прво

Питање за стилинг за фризуру

Није тајна да промена косе може битистрашно АФ. Са једне стране, могли бисте завршити како изгледате као најбоље ваше икада; с друге стране, ствари би могле да буду страшно погрешне, а можда ћете морати да проведете недеље у скривању док чекате да ствари растурају.

Али промене косе не би требало да буду такоизазивање анксиозности. Зато је паметно схватити тачно шта желите (и зашто га желите) пре заказивања заказивања. Питали смо врхунске стилисте да се баве најважнијим питањима о којима би требало да се запитате, пре него што сте ишли у салон. Ево њихова сугестија:

ФОР ЦУТС:

1. Колико често носим реп?

Ово је кључно питање за људе који сус обзиром да ће ићи краће, каже Стевен ДеЦарло, стални стилиста у сали Мизу Нев Иорк. Очигледно ако сте прекратки, можете се сами завртети у одјелу за унапређење. Разговарајте са својим стилистом ако нисте сигурни колико је кратко можете безбедно да одете.

Нисам спреман да све то искључим? Никад се не бојте - ево вам четири начина на који можете створити свакодневну пецину:

2. Колико времена желим да потрошим на косу?

Бангс су велики за ово. "Када су у питању ударци, они могу и имају тенденцију да буду више одржавања", каже ДеЦарло. "То је нешто што увек кажем пре него што пресецам ударце на жену." Да ли сте спремни да уђете на редовне трикове? И да ли сте спремни да свако јутро створите своје шаргарепе? Ако није, вероватно није "уради за вас.

3. Да ли сам спреман да се потресем?

Јет Рхис, познати стилист у Сан Диегу, кажеона увек пита људе колико дуго размишљају о промени када кажу да желе трансформацију. "Ако је одговор прошлог месеца или дуже, знам да је спремна за нови изглед", каже Рхис. Ако сте то само одлучили, можда бисте му дали још једну недељу или две.

4. Да ли изгледам који желим постојати?

Вероватно сте чули пре него што је требало да узметеслике са вама, а стилисти кажу да је то заиста добра идеја - како за њих, тако и за вас да бисте били сигурни да изглед који желите је легитимна ствар. Ваш стилист треба да погледа слике које сте донели и будите искрени да ли ће вам изглед изгледати за вас, каже Рхис. Ако није, он или она ће типично предложити измене како би то учинили исправним. (Спојите се и осјећајте се одлично код Вомен'с Хеалтх'с Алл Ин 18 ДВД!)

ЗА БОЈЕ

5. Када сам био најсрећнији са бојом косе?

Изгледа као чудно питање, али ФренкФрисциони, дизајнер боја на Салону Оон Арвело у Манхаттану, каже да је важно. Ако желите да повратите боју коју сте имали када сте били дијете на плажи, то говори другачију причу од оне коју сте волели на службеном путовању прошле године. Значи, можда ћете заиста тражити нешкодљиву, млађу боју - ваш стилист може вам помоћи да дођете до нијансе који ради за вас сада.

6. Који је мој тон за већину године?

Ваш тон коже може се променити, зависно од временагодине и да ли сте управо отишли ​​на одмор, каже Фрисциони, а то може да утиче на то колико дуго желите да задржите боју. На пример, ако сте у већини случајева бледи, изблокиран плавокоса може да вас опере.

7. Где ћу бити за шест недеља? И шест недеља након тога?

Промене боје косе нису шала, а Фрисциониуказује на то да они захтевају одржавање како би прикривали своје коријене и додирнуо бледу боју. Ако планирате да направите велику промену и желите да наставите да изгледа ново, уверите се да нећете бити ван града у року од месец дана.

Очигледно је да су промене косе велика ствар, иФрисциони каже да је добра идеја да апсорбује свој нови изглед. Проверите то у дневној светлости која није у салону и погледајте како се осећате у вези са тим за неколико дана. Ако сте још увек одушевљени, одлично. Ако није, позовите свог стилиста - он или она би требали бити спремни да раде с вама како би то исправно.

Обратите пажњу на: